torsdag 4. februar 2010

Skolerevyene 2010


Vallerrevyen "DUST", foto: Maria Moen



Årets skolerevyer har allerede gått av stabelen, og Asker- og Bærumskolene er kjent for sine underholdene revyer. Revytiden er en storhetstid for skolene hvor elevene finner patriotismen i seg når det kommer til å støtte sin skole. Konkurransen mellom skolene innad i kommunene spisser seg, og alle vil vinne tittelen som Årets Skolerevy.

I år startet revytiden 6. januar, hvor Rud-revyen (staring Alexander Rybak) var første skole ut. Rudrevyen, "Altfor Norge", hadde premiere 6. januar, og stakk av med terningkast 5 fra både Aftenposten og Budstikka. Like etter kom Stabekkrevyen, "Eventyrlig morsom", som kun fikk terningkast 4 fra de to avisene. Vallerrevyen, "DUST", hadde sin siste forestilling denne lørdagen, og fikk 5 av Budstikka og en skuffende 4 fra Aftenposten. Det er den revyen jeg har fått sett i år, og jeg synes den var veldig "dust" og morsom.

I dag braker det løst med Askerrevyen, med navnet "Bakvendtland", sin premiere og den spilles frem til 11. februar! Men når Askerrevyen avsluttes, smeller det til med premierene til både Dønski, Nesbru og Eikeli. De siste revyene som går av stabelen er Nadderudrevyen (1. mars), og så kommer revyene vi alle har ventet på, SANDVIKA- og Rosenvilderevyene, som braker løs den 3.
Vi får krysse fingrene for at Sandvikarevyen presterer i år også, og kanskje de knuser konkurrentene på Rosenvilde? Hvem vet - Rosenvilderevyen ble trossalt hedret med 6ere fra BÅDE Aftenposten og Budstikka i fjor! Vi får håpe de (ikke) presterer like bra i år, og Sandvika går av med seieren i Revykavalkadene;)

Uansett, så vil jeg ambefale alle og enhver til å få med seg i det minste ÉN av årets revyer! Å dra på revy er alltid morsomt. Til slutt vil jeg gi dere ett lite tips om å IKKE dra på revyforestilling nummer 2, for da har alltid skuespillerne en grei bakrus etter gårsdagens premierefest, og heller ikke den siste forestillingen, som allitd bare er rot og tull (med mindre du liker det)! Ellers er premieren alltid best, men alle dagene (bortsett fra de jeg har nevnt tidligere) pleier nesten alltid å være like bra!

Du kan lese anmeldelser av årets revyer på hjemmesiden til Budstikka og Aftenposten.

Til slutt vil jeg vise dere noen morsomme sketsjer fra Vallerrevyen 2010:
http://oslopuls.aftenposten.no/kunst_scene/skolerevy/article336613.ece

Ingen kommentarer: